Barncancerfonden

- omtanke och engagemang

Svensk Fastighetsförmedling har sålt bostadsdrömmar sedan 1937. Drömmar om ett hem, men också om en egen familj där föräldrarna bygger lego, spelar tv-spel och äter fredagstacos med barnen. För vissa går drömmarna dessvärre i kras.

Varje år får cirka 300 familjer i Sverige beskedet att ett barn har cancer. Samtidigt kämpar forskarna för att lära sig så mycket som möjligt om de olika cancersjukdomarna och för att utveckla nya behandlingar och effektiva läkemedel.

4.000 forskartimmar

Kampanjannons för Barncancerfonden - Bostadsvädet

Kampanjannons för Barncancerfonden – Bostadsvädet

Därför bidrar Svensk Fastighetsförmedling sedan 2015 till att utrota barncancern genom att varje år skänka minst två miljoner kronor till Barncancerfonden, en summa som motsvarar ungefär 4.000 forskartimmar. I början av 2017 har närmare fem miljoner kronor samlats in sedan samarbetet inleddes.

Jag vill rikta ett varmt tack till Svensk Fastighetsförmedling för deras stora engagemang i vår fråga. Cancer är den vanligaste dödsorsaken för barn mellan 1 och 14 år i Sverige. Forskningen har gjort stora framsteg och idag överlever i genomsnitt 80 procent av de barn som insjuknar i cancer. Varje krona gör skillnad på väg mot vår vision att utrota barncancer”, säger Per Leander, generalsekreterare på Barncancerfonden.

Fler mäklarhistorier